Presa

1 (1)

2.10.2017    Controlul de frontieră în Aeroport: Ce reguli trebuie să respectăm atunci când călătorim în străinătate?

Din seria informaţiilor relevante referitoare la călătoria pe calea aerului, Aeroportul Internaţional George Eenscu Bacău revine cu date despre Controlul de Frontieră, o etapă obligatorie pentru pasagerii care doresc să călătorească în afară graniţelor ţării.

baggage-report-2016-766x340

31.08.2017    Controlul de securitate în Aeroport. Ce este bine să știm? Ce reguli trebuie să respectăm?

Călătoria cu avionul a devenit o necesitate pentru mulți dintre noi. Destinații la care ajungeam după un drum lung sunt acum la doar câteva ore distanță. Zborul poate fi însă și o experiență neplăcută, dacă nu cunoaștem o serie de reguli de bază, care se impun pe durata călătoriei.

aeroport-SCOALA-ALTFEL-101.06.2017     “Scoala altfel“. În vizita la Aeroportul Internațional George Enescu Bacău

2017 este al șaselea an în care educatia alternativa este sustinuta prin activități informale pentru copii, asa cum este “Școala altfel – să știi mai multe, să fii mai bun!”, un program dedicat activităților extrașcolare. In această săptămână specială, școlile și grădinițele, alături de profesori, învățători și educatori, isi propun să le ofere tinerilor noi experiențe de învățare – orele de la clasa fiind inlocuite cu activitati dintre cele mai diverse.

06.05.2017    Premieră pentru Aeroportul Bacău: Participare  18190872_1497691543595117_54386937_nla Routes Europe, cel mai important eveniment aviatic din Europa

Între 23 si 25 aprilie, Aeroportul International „George Enescu” Bacău a marcat prima participare la Routes Europe, organizat la Belfast. Evenimentul, care se desfășoară anual, adună laolaltă reprezentanți din domeniul aviației, respectiv aeroporturi, operatori, companii din domeniul turismului, companii de consultanță, software și analiză.

25.03.2017     Unde călătorim în această vară? Zboruri directe de HARTA ZBORURI1pe Aeroportul Bacău

Dacă nu v-ați făcut încă planuri pentru această vară, iată unde puteți călători direct de pe Aeroportul Bacău

05-03-Aeroport-Laserele-un-pericol-1

07.03.2017    Distracții periculoase. Dispozitivele laser, un risc pentru avioanele în zbor

Laserele sunt ușor de cumpărat, de folosit și, să recunoaștem, au efecte spectaculoase. Ar fi simplu dacă ar avea doar aceste atribute. Din nefericire, dispozitivele laser devin, adesea, instrumente care pun în pericol sănătate celor din jur sau, îndreptate spre cer într-un moment nepotrivit, pot duce chiar la incidente aviatice.

25-02-Aeroportul-Bac-âu-iarna-POZA-1-b-768x564

25.02.2017     Oamenii din spatele aviației

Ne apropiem de sfârșitul iernii și încercăm să aflăm ce a însemnat sezonul rece pentru Aeroportul Internațional „George Enescu” Bacău direct de la oamenii din spatele aviației, cei pe care pasagerii nu-i observă de obicei.

18.01.2017     Aeroportul Bacău, pe un trend crescător16325873_1286487994730808_1982489555_o

Aeroportul Bacău a înregistrat o creștere de trafic de 14 la sută în 2016 față de anul anterior. Dacă în 2015, aproape 365.000 de persoane l-au folosit ca punct de plecare/sosire, în 2016 numărul pasagerilor a ajuns la 414.987.