Comunicate

Asociația Aeroporturilor din România, sub coordonarea Autorității Aeronautice Civile Române şi în colaborare cu Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău, organizeaza in perioada 25-28 octombrie 2016, in statiunea Slanic Moldova, judetul Bacau, “Reuniunea Responsabililor de Securitate Aeronautica ai Aeroporturilor din Romania”.

Anul acesta reuniunea a ajuns la a 9-a editie si isi propune dezbaterea unor subiecte de interes actual in acest segment de activitate al securitatii aeroportuare.

La deschiderea sedintei au participat Ionel Floroiu – vicepresedintele Consiliului Judetean Bacau, Gheorghe Baciu – primar Slanic Moldova, Remus Muresan – auditor de securitate, reprezentant al Autoritatii Aeronautice Civile Romane, responsabili de securitate aeronautică ai aeroporturilor membre din Romania si Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian(ROMATSA).

Pe parcursul lucrarilor vor fi analizate premisele de creare a unui format cadru, a doua documente de importanta majora pentru aeroporturi, respectiv Planul de Securitate Aeroportuara si Planul de Management al Situatiilor de Criza.

“Ne dorim si pe viitor ca, astfel de evenimente, deosebit de importante pentru un sector de activitate, atat de mediatizat cum este cel aeroportuar, sa se desfasoare in judetul Bacau”– Oana Daniela Chelaru, Presedinte Executiv Aeroportul Bacau – vicepresedinte al Asociatiei   Aeroporturilor din Romania

Noutăți – Decembrie 2015

Blue Air a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA)

-comunicat Blue-Air-

 

Parcurgand cu succes auditul IOSA, Blue Air este acum inregistrat IOSA. IOSA este programul de evaluare acceptat si recunoscut international, creat sa analizeze managementul operational si procedurile de control al unei companii aeriene. Pe parcursul auditului, care implica controlul a peste 900 de standarde si bune practici recomandate, sunt analizate urmatoarele departamente: zbor, control operational si dispeceratul de zbor, departamentul de inginerie si intretinere, operatiunile la bordul aeronavelor executate de insotitorii de bord, operatiunile la sol, departamentul cargo si securitate. Gheorghe Racaru, Director General Blue Air: „Suntem incantati sa putem spune ca azi suntem inregistrati IOSA. Auditul IOSA a fost un proces lung si meritos care a avut ca rezultat cresterea sigurantei si alinierea operationala la standardele recunoscute si acceptate international. Prin urmare suntem comisi sa asiguram excelenta in operare pentru pasagerii nostri”. Regional Vice President Europe, Rafael SCHVARTZMAN : “IOSA este un sistem de evaluare recunoscut si acceptat la nivel mondial, creat sa analizeze mamangementul operational si procedurile de control a unei companii. Inregistrarea IOSA solicita o munca asidua din partea personalului si implica alocarea unei cantitati mari de resurse si timp. As vrea sa felicit Blue Air pentru ca a realizat cu succes obtinerea inregistrarii IOSA.

Astazi la nivel mondial sunt doar 403 companii IOSA si pentru noi aceasta realizare reprezinta un important element care ne diferentiaza de alti operatori aerieni.